Lunch och Middag - testar bara inlägget och bilderna är fake.
Till lunch idag åt jag Tom ka gai-soppa som var väldigt god tycker jag för att jag gillar asiatiska smaker.
Eftersom att jag försöker att gå ner lite i vikt efter graviditeten så äter jag ganska mycket nyttig diet/smal mat eller vad man nu ska kalla det.
Här är reseptet på soppan:
50 g champinjoner
2 st schalottenlökar
rivet skal av en halv lime
2.5 dl kokosmjölk
0.5 msk citrongräs, finhackat jag tog lite purjolök istället (den mängden jag tyckte blev lagom).
färsk ingefära
0.5 tsk salt
färskpressad limejuice
1 tsk chilifrukt, finskuren
1 msk salladslök, finskuren

Kam Me♥

Här är reseptet på soppan:
Ingredienser:
1 st kycklingfilé50 g champinjoner
2 st schalottenlökar
rivet skal av en halv lime
2.5 dl kokosmjölk
0.5 msk citrongräs, finhackat jag tog lite purjolök istället (den mängden jag tyckte blev lagom).
färsk ingefära
0.5 tsk salt
färskpressad limejuice
1 tsk chilifrukt, finskuren
1 msk salladslök, finskuren
Gör så här
- Skär kycklingfiléerna i strimlor.
- Skär svampen i fina skivor.
- Skala och skiva löken.
- Hacka/strimla citrongräset.
- Koka upp kokosmjölken. Låt den sjuda i 5 minuter.
- Tillsätt kyckling, champinjoner, schalottenlök, limeskal, citrongräs eller purjolök samt ev galangalrot/ingefära.
- Sänk värmen och låt småputtra tills kycklingköttet är mört, ca 5 minuter.
- Smaka av med salt och lime. Garnera med chilifrukt och salladslök.

Kam Me♥
Kommentarer
Trackback