Lunch och Middag - testar bara inlägget och bilderna är fake.

Till lunch idag åt jag Tom ka gai-soppa som var väldigt god tycker jag för att jag gillar asiatiska smaker.
Eftersom att jag försöker att gå ner lite i vikt efter graviditeten så äter jag ganska mycket nyttig diet/smal mat eller vad man nu ska kalla det.
Här är reseptet på soppan:

Ingredienser:

1 st kycklingfilé
50 g champinjoner
2 st schalottenlökar
rivet skal av en halv lime
2.5 dl kokosmjölk
0.5 msk citrongräs, finhackat jag tog lite purjolök istället (den mängden jag tyckte blev lagom).
färsk ingefära
0.5 tsk salt
färskpressad limejuice
1 tsk chilifrukt, finskuren
1 msk salladslök, finskuren

Gör så här

  • Skär kycklingfiléerna i strimlor.
  • Skär svampen i fina skivor.
  • Skala och skiva löken.
  • Hacka/strimla citrongräset.
  • Koka upp kokosmjölken. Låt den sjuda i 5 minuter.
  • Tillsätt kyckling, champinjoner, schalottenlök, limeskal, citrongräs eller purjolök samt ev galangalrot/ingefära.
  • Sänk värmen och låt småputtra tills kycklingköttet är mört, ca 5 minuter.
  • Smaka av med salt och lime. Garnera med chilifrukt och salladslök.
Till middag gjorde jag rostade rotfrukter och benfri kotlettrad i bitar som jag stekte och la i rotfrukterna i ugnen ett litet tag. Till det hade jag ca 2 msk keso med Grillad paprika smak en av mina favoriter för gillade inte den med fyra olika lökar.Jag brukar ha väldigt mycket keso hemma till maten för det är mycket nyttigare en massa feta såser till.
Kam Me

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0