Igår bakade jag rabarberpaj och här kommer receptet på den.

ca 10 rabarber
8msk strösocker
4msk kardemumma
200 gram smör
2dl socker
2,5dl vetemjöl 1-1½msk vaniljsocker
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skala rabarberna och skär dem i mindre rabarberskivor.
3. Ta en skål och blanda ihop kardemumman och den mindre mängden sockret.
4. Vänd rabarberskivorna i kardemummablandningen.
5. Bred ut rabarberskivorna i en smord pajform.
6. Blanda ihop ingredienserna till pajtäcket till en fast deg.
7. Tryck ut degen över rabarberna(eller gör små kluttar av degen).
8. Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter tills pajtäcket fått en gyllenbrun färg.
Tips!: Kan ätas med vanilj kesella eller vaniljvisp(vaniljkräm) det gjorde iallafall jag.
Kram frida!